Common Ground Two wil dat nieuwkomers zich welkom voelen en een nieuw thuis vinden in Utrecht. We bieden een vredige buitenplek om tot rust te komen, met elkaar samen te werken in de moestuin en met gedeelde en gepaste trots te genieten van de gezamenlijke oogst.

Bij Common Ground Two maken en herstellen we verbindingen. Verbinding met elkaar als groep, verbinding met jezelf als je in rust en met focus een tuinklusje doet en verbinding met de natuur.  We verbouwen groenten en kruiden en kweken bloemen en fruit.

Doel van Common Ground Two is bij te dragen aan integratie en participatie van vluchtelingen. De groepstuin is daarbij het middel, een plek voor ontmoetingen, gezellige activiteiten, op de tuin, rond de tuin, vanuit de tuin, in verbinding met de wijk en buurt, de directe leefomgeving.

Common Ground Two is onderdeel van Plan Einstein, de Utrechtse aanpak gericht op integratie van nieuwkomers in onze stad. We werken samen met Welkom in Utrecht en Vluchtelingenwerk van Plan Einstein. Beide organisaties verzorgen werving en toeleiding. Samen organiseren we bovendien kleine aanvullende activiteiten, bijvoorbeeld in het kader van het zomerprogramma van Plan Einstein. Ook met het Wilde Westen, cultureel centrum in Utrecht West werken we samen; zo wordt de oogst van Common Ground Two regelmatig gebruikt voor (internationale) kook-activiteiten vanuit Het Wilde Westen.

 

Stichting Utrecht Natuurlijk ondersteunt Common Ground Two door grond en gereedschap beschikbaar te stellen.

Common Ground Two wordt financieel ondersteund door Gemeente Utrecht. Bij Common Ground Two werken we vanuit het gedachtengoed van de Global Goals. Veel van deze wereldwijde doelen komen in onze kleinschalige tuinen samen; door gedeelde ervaringen, door gedeelde kennis, door onze teeltwijze, door de groep mensen waarmee en waarvoor we dit doen. Inclusief. Toekomstgericht. En duurzaam.

Nadat Common Ground Two in 2017 op experimentele basis van start ging, is in 2018 een stichting opgericht. Bestuursleden zijn Joost Meijer, Amer Alzelaa, Sarah van Seumeren, Rosanne Hoeven en Niene Oepkes. Het bestuur verricht haar werkzaamheden onbezoldigd en ontvangt geen reiskostenvergoeding.

error: Content is protected !!